3 דברים שאתם צריכים כדי להוכיח רשלנות רפואית

3 דברים שאתם צריכים כדי להוכיח רשלנות רפואית

מקרי רשלנות רפואית ידועים לשמצה ככאלה אשר דורשים מאבקים מורכבים וקשים נגד אנשי מקצוע רפואיים. גורמים שונים נכנסים לתמונה ועליכם לוודא שלעורך הדין שלכם יש ניסיון מעשי ספציפי במקרים מסוג זה.

לצורך הבנת האלמנטים הנדרשים להוכחת תביעת רשלנות רפואית פנינו לעורך הדין שמואל קשיוב העוסק ברשלנות רפואית ונזקי גוף.

עורך דין קשיוב ציין בפנינו שכדי להצליח אתם ועורכי הדין שלכם תצטרכו להוכיח 3 דברים:

1) הרופא נתן טיפול שהוא מתחת לרמת הטיפול המצופה מרופא סביר.

אנחנו לא מעמידים רופאים בסטנדרט של שלמות אבל אנחנו כן דורשים מהם לפעול במומחיות בהתחשב במומחיותם. יש טעויות, ויש החלטות שאולי יתבררו כשגויות בדיעבד, אבל היו בטווח הצעדים הסבירים שרופא צריך לנקוט במצב מסוים.

כמו כן, במקרה של רשלנות של רופא משפחה, רופא המשפחה יושווה לשאר רופאי המשפחה ולא למשל לרופא מיילד, שהוא רופא בעל מומחיות והכשרה ספציפית. זה גם חלק מסטנדרט הטיפול המצופה מהרופא. לדעת מתי עליו לקרוא לרופא מומחה כי הוא מנסה לטפל בסוגיה רפואית שהיא מעל ליכולותיו ולסמכויותיו. אותו דבר נכון גם לגבי אחיות אשר נדרשות לעמדו בסטנדרטים מסוימים.

אם איש המקצוע הרפואי נוקט בצעדים שאינם נכונים, או אינו נוקט בצעדים הדרושים לנוכח מצב רפואי מסוים, ניתן לקבוע כי הם לא עמדו בסטנדרט הטיפול.

2) הפרת חובת הזהירות גרמה לפציעה או נזק רפואי.

עצם ההפרה של סטנדרט הזהירות אינה מספיקה בפני עצמה. זהו מושג שהרבה תובעים פוטנציאלים מתקשים להבין. "הסיבה הרפואית" לפציעות וסיבוכים היא פעמים רבות קשה להבנה ולעיתים נדירות יש קו טהור וישר בין סיבה לתוצאה.

לדוגמה, במצב בו קיים איחור בביצוע ניתוח קיסרי, ויש תינוק שנפגע קשה, על הוריו של התינוק, בעזרת מומחה רפואי כמובן, להוכיח כי לידה מאוחרת הייתה גורם לפגיעה המוחית הספציפית. הגנה נפוצה למקרי פגיעה בלידה היא לטעון שהנזק המוחי התרחש לפני הלידה, או שהייתה פגיעה גנטית, קיימת מראש.

3) נזקים – איזה נזק נגרם עקב הרשלנות הרפואית, ומה עלול היה לקרות בלי קשר להתנהלות הרשלנית.

לאחר שאדם אשר נפגע מרשלנות רפואית הוכיח את אלמנטים מספר 1 ו – 2 בית המשפט עובר לבדוק בגין אילו נזקים יש לפצות אותו. במקרים מסוימים הנזק הוא הכול או כלום. או שהנזק נגרם מהפרת חובת הזהירות או שלא. זה אופייני במקרים של פגיעה בלידה.

במקרים רפואיים אחרים כגון מקרה של איחור מאוחר של מחלה, הערכת הנזקים היא הרבה יותר קשה. במקרים אלו החולה כבר חולה, ולכן גם בטיפול מצוין, החולה עדיין היה עלול לסבול מנזקים שאינם ניתנים למניעה. דוגמה לכך היא במחלת הסרטן. אם אבחנה של סרטן הוחמצה במשך 3 חודשים, 9 חודשים או שנתיים, איזה נזק נוסף נגרם? כולנו מניחים שטיפול מוקדם יותר ישפר את התוצאה אבל אין מקל מדידה ברור שאפשר לשפוט זאת לפיו. מומחים רפואיים יכולים להתווכח בלי סוף בנושא זה.

אם נפלתם קורבן לרשלנות רפואית פנו לעורך דין לקבלת ייעוץ ראשוני אודות המקרה הספציפי שלכם.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf