נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות

בגלל ריבוי תאונות הדרכים, חלה החמרה בעונשם של נהגים אשר נתפסו תחת נהיגה בשכרות. זוהי עבירה על פי תקנה 26{2} לתקנות התעבורה התשכ"א- 1961. תקנה זו, קובעת, כי אדם לא ינהג ברכב, כאשר הוא נתון תחת השפעה של משקאות משכרים או תחת השפעת סמים. על מנת להקל בעונש ולמנוע שלילת רישיון מהנהג, יש למצוא עו"ד המתמחה בדיני תעבורה. רבים מהנהגים, מתמודדים תחת גזר דין קשה הכולל פסילת רישיון למשך שנתיים ימים, החרמת הרכב למשך חודש, פסילה על תנאי ואף עבודות שירות. העונש הגין הרשעה של נהג שנהג תחת השפעת אלכוהול הינו שלושה חודשים שלילת רישיון אם זו לו העבירה הראשונה.

לפי מה ניתן לדעת אם אכן הנהג היה תחת גילופין בזמן הנהיגה?

בכדי לדעת, אם אכן הנהג היה תחת נהיגה בשכרות, ניתן למדוד זאת על פי כמה פרמטרים כמו הכמות של האלכוהול שעומדת על 240 מיקרוגרם בליטר אוויר , באמצעות בדיקת ינשוף. גם 50 מיליגרם של אלכוהול ב-100 מ"ל דם גם היא קובעת כי הנהג היה בגילופין בזמן הנהיגה. יש לציין כי אם מדובר על נהג שכבר יוחסו לו עבירות של נהיגה תחת סמים או אלכוהול, העונשים יהיו חמורים יותר, כמו פסילת רישיון הנהיגה למשל 4 שנים.

יש לדעת כי אסור לסרב לבדיקת ינשוף, היות וסירוב לבדיקה זו, מהווה הודאה בעבירה. כל עו"ד לדיני תעבורה, ימליץ למרשו בצע את הבדיקה היות ובאמצעות בדיקה זו, ניתן יהיה להתמקח בביהמ"ש לתעבורה.

נתפסתם בשכרות בזמן נהיגה- מה הצעד הראשון שעליכם לבצע?

במידה ונתפסתם עם מות גבוהה של אלכוהול בדמכם, באמצעות בדיקת ינשוף יש להתייעץ מיד ע עו"ד לתעבורה אשר מומחה במקרים של נהיגה בשכרות. ישנן פריצות דרך אשר קשורות ברגישות גבוהה של מכשיר הינשוף. תמיד כדאי לפנות מיד לעו"ד, כך שתוכלו להתייעץ עמו ולדעת מה הסיכויים שלכם  לזכות במשפט או להקל בעונשכם וזאת באמצעות האסטרטגיה שעוה"ד שלכם ינקוט, על פי הנתונים הנמצאים בידיו. יש להגיע אל עוה"ד מוכנים עם חומר שיבנה את התיק ויאפשר לעוה"ד על פי החומר בתיק, מה הדרכים הטובות ביותר עבורו, כך שתוכלו להזדכות או לקבל הקלה בעונש.

צילום: pixabay

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf