5 דברים שלא ידעתם למה הם בריאים לכם

5 דברים שלא ידעתם למה הם בריאים לכם

בריאות גופנו חשובה לכולנו, אנחנו רוצים לאכול מזון בריא ולאמץ אורח חיים נכון. אנחנו כבר יודעים שאין צורך לחכות לאחרי החגים, ליום ראשון או לשנה הבאה. היום הוא יום ממש מצוין להתחיל, וכדי לעזור לכם להבין מהם היתרונות של מזונות מומלצים, מה כדאי לאכול, ובאיזו כמות אספנו חמישה סוגי מזונות בריאים שכדאי לכם לשלב בתפריט החדש שתרכיבו לכם.

שמן זית – נחשב לאחד השמנים הבריאים והמומלצים ביותר. יש בו ויטמינים חשובים כמו E, A ו-K וחומצות שומן חד־רוויות, שבהן חומצה אולאית, והן המסייעות לשיפור מראה העור ומראה השיער. השומן בשמן הזית מסייע לאיזון השומנים בדם, הוא בעל תכונות נוגדות חמצון ומסייע בהגנה מפני רדיקלים חופשיים. שמן זית, אף על פי שהוא שמן, מסייע בתהליכי ירידה במשקל, מסייע בשמירה על בריאות הלב, להורדת רמת האינסולין ולעוד יתרונות בריאותיים רבים. כדי לנצל את סגולות שמן הזית, חשוב לדאוג לקנות שמן זית איכותי, שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה.

קפה – רבות דובר על קפה, ובעבר היו שטענו שהוא מזיק, מעלה את לחץ הדם, פוגע בשינה ועוד בעיות רפואיות. היום ידוע שלקפה יתרונות רבים, בניהם העלאת הערנות והריכוז, שיפור האנרגיה וכוח הסיבולת בפעילות ספורטיבית. יש הממליצים לצרוך קפה כשעה לפני פעילות ספורטיבית כדי להעלות את ניצול האנרגיה. ידוע שקפה מזרז את חילוף החומרים בגוף, אך חשוב גם לדעת שיש כמות מומלצת של צריכת קפאין ולא כדאי להגזים. ההמלצה המקובלת לכמות קפאין יומית היא עד 300 מ"ג.

אבוקדו – אף על פי שבאבוקדו יש כמות גדולה של שומן, מדובר בשומן טוב העשיר בסיבים תזונתיים, שאף מסייע לירידה במשקל ומוריד את רמת הכולסטרול. הוא מומלץ לצמחונים וטבעונים שאינם צורכים מזון מן החי בשל חומצות האמינו שהוא מכיל. נוסף על כך, הוא מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמינים K, A, C, E, אשלגן ומגנזיום. הוא מצוין כממרח, כחלק מסלט ותוכלו גם להכניס אותו גם לשייק שלכם.

קמח טף – בשנים האחרונות החלו לגלות את יתרונותיו של הקמח האתיופי המשמש לאפיית אינג'רה. אבל לקמח טף יש יתרונות רבים ושימושים נוספים: יש בו ברזל, סידן, ויטמין B וסיבים תזונתיים. הוא מצוין להכנת לחמים, דייסות ותבשילים, ואפילו מתאים לחולי צליאק כיוון שאינו מכיל גלוטן.

קינואה – אחד המזונות העשירים, הבריאים והמומלצים להכניס לתפריט שלכם. היא דלת קלוריות אך עשירה בחומצות, בסיבים תזונתיים, בחלבון, בוויטמינים, במגנזיום, באבץ, בברזל, בסידן, בזרחן, באשלגן ועוד. הקינואה עשירה בנוגדי חמצון ומצוינת למי שנמנע מאכילת בשר. היא יכולה להיות בסיס מצוין לארוחה בשילוב עם עדשים, בתוך סלט, בתוך ממולאים וגם היא נטולת גלוטן, כך שהיא מתאימה לכולם. מומלץ להשרות אותה במים לפני הבישול.

צילום: pixabay

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf