טליאטלה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה

טליאטלה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה

לרגל השקת סדרה חדשה במהדורה מוגבלת של פסטת ביצים איכותית – פסטה אמיליאנה, המותג ברילה מגיש מתכון פסטה מנצח שיעשיר כל שולחן בחג  השבועות: טליאטלה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה.

סוד הקסם מהשף של ברילה: צולים את העגבניות כדי לרכז את טעמן וטוחנים לקרם ארומטי מתובל בשום וצ׳ילי. את הריקוטה מוסיפים בשתי פעימות – הראשונה כדי לעדן ולעגל את הטעם והמרקם של הרוטב, השנייה בחתיכות שמפזרים בהגשה, כדי להדגיש את נוכחותה במנה.

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה טליאטלה אמיליאנה ברילה

לרוטב:

1 סלסלה (כחצי קילו) עגבניות שרי חצויות

2 כפות שמן זית

4 שיני שום שלמות

1 צ׳ילי או פחות (לא חובה)

3 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

1 200 גרם גבינת ריקוטה

חופן עלי בזיליקום

אופן הכנה

  1. מכינים קרם עגבניות צלויות: מחממים מחבת צלייה או גריל. מתבלים את העגבניות בשמן זית, שום, צ׳ילי, תימין, מלח ופלפל וצולים כחצי שעה או עד הזהבה. מצננים וטוחנים את העגבניות עם המיצים שלהן, חומרי התיבול הנוספים וחצי מכמות הריקוטה, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. טועמים ומאזנים תיבול.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה.
  3. מרכיבים את המנה ומגישים: מסננים את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב. מעבירים לצלחות הגשה, מפוררים ריקוטה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

המתכון באדיבות המותג ברילה.

צילום: נמרוד סונדרס

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf