בעשור האחרון עבר תחום המסעדנות בישראל מהפך מרחיק לכת. תמצאו כאן אוכל מכל מקום ובכל טעם, עם שפים מסעירים, במסעדות מרהיבות, ובמנות אותנטיות או כאלה המשלבות את האותנטיות המקורית של המנה עם טעמים ישראליים שמקרבים את המנה לחיך המקומי שלנו. אחד המטבחים האהובים בישראל, וגם בעולם, הוא ללא ספק המטבח היפני – עם הסושי שהפך המאכל האהוב ביותר ל -Take Away (כן, אפילו יותר מפיצה), ושפע של מנות אוריינטאליות נוספות, אשר מביאות אל הסועדים כאן בארץ, טעמים של מקומות רחוקים. הפעם, אספנו עבורכם חמש עובדות מרתקות על המטבח היפני – שיאפשרו לכם לטעום את מאכלי האזור תוך שאתם מכירים את המנהגים המקומיים והאנקדוטות המצחיקות, מהאוכל ברחוב היפני. תיהנו!
#1 – ביפן, בשום אופן לא דורכים על אורז
יפן היא מולדת הסושי כפי שאנחנו מכירים אותו – והאורז, שגדל ביפן בכמויות רבות ובקלות יחסית בשל מאפייני הקרקע והמשקעים שם – הוא חלק עיקרי מן התזונה, לא רק בסושי אלא במאכלים רבים נוספים. בכפרים ובבתי האב המסורתיים ביפן, יודעים כי האורז הוא הרבה יותר מאשר רק מילוי לרול שלכם – הם מתייחסים לאורז כאל חומר גלם שיש בו נשמה. על כן, הם לא ישאירו אפילו גרגר אחד של אורז בצלחת, ובשום פנים ואופן, לא יגיעו גרגרים של אורז לרצפה.
#2 – התפריט המסורתי של יפן, משתנה בין אזורי המדינה
ביפן התפתחה לאורך השנים מסורת אוכל מקומית, שהושפעה בין השאר מחומרי הגלם אופייניים בכל אזור. כך, נראה רולים שונים של סושי, מאכלי קדירה שונים (הם נקראים ביפנית נאבמודו – מאכלים של סיר אחד), ואפילו מאפים שונים, באזורים שונים של המדינה. לדוגמה, בערי מישור החוף נראה שימוש בשפע של דגים ומאכלי ים, בעוד בכפרים שבהרים, נראה יותר שימוש בירקות ופירות טריים ועשבי תיבול.
#3 – ארוחות של חמשת החושים
התפריט היפני נותן דגש לא רק על הטעמים שבאוכל, אלא גם על הניחוחות, הטקסטורות והחוויה החושית במהלך האכילה. במובנים אלה, היפנים הקדימו את המטבח הישראלי בשנים רבות, עם טעמים שמתפתחים בפה במהלך האכילה.
#4 – שפים ביפן עוברים הכשרות ארוכות ואישיות
עובדה ידועה היא, כי מאסטר סושי הוא שף שהתלמד במשך לפחות שבע שנים עם מאסטר סושי מדופלם, בתנאי לימוד סיזיפיים וארוכים, ובקפדנות פרפקציוניסטית, עד שזכה לתואר המכובד בעצמו. לא רק עבור הסושי, לומדים השפים היפניים במסירות רבה ועל פני תקופות ארוכות – גם עבור הכנת מאכלי דגים ועוד, השפים היפנים המסורתיים מבלים שנים רבות בלימוד מדוקדק, על מנת לשמור על הטעם המסורתי וההגשה המוקפדת של כל מנה.
#5 – לא חייבים לטוס עד ליפן כדי לאכול ארוחה יפנית מסורתית
בארץ שפע של מסעדות יפניות אותנטיות, שמקפידות על נאמנות למסורת ולדרך היפנית, ומציעות ארוחה מפתיעה, מסורתית, מודרנית, מעוררת חושים, תוך שימוש בחומרי גלם אופייניים למזרח הרחוק ואפילו בניצוחו של שף יפני. סעודה כזו היא ללא ספק חוויה מומלצת! אנו ממליצים על מסעדת שף TYO, המציעה עסקיות צהריים מיוחדות בתל אביב וגם מספקת משלוחים ברחבי תל אביב ורמת גן.