מתכונים לחג הפסח

מתכונים לחג הפסח

חג הפסח, חג האביב, מהווה בעיה להמון בני אדם, משום שהם נוטים להרגיש רעבים במשך כל החג. הטענה הרווחת היא – "אין לי מה לאכול בחג הפסח". ולטובת כל אלו, נציג בפניכם שני מתכונים לחג הפסח, שבהחלט יגדילו את ארסנל בחירת האוכל בחג הפסח.

האם הייתם רוצים להכיר מתכונים לחג הפסח של לחמניות לעשרים וחמש מנות?

כל הבעיה בפסח, ועל כך יעידו רבים, שחסר בו פחמימות, שמאוד יעילות להוספה לסלטים ולמנות הראשונות. ולהלן נציג בפניכם מתכונים לחג הפסח בדמות של לחמניות לעשרים וחמש מנות –

עליכם להצטייד במוצרים הבאים –

  • שש ביצים.
  • חצי כוס שמן.
  • שתיים וחצי כוסות של קמח מצה.
  • שתי כוסות מים.
  • שלוש כפיות סוכר.
  • חצי כפית מלח.
  • פלפל שחור.

שלבי הכנת הלחמניות לפסח –

  • בשלב הראשון, הניחו בסיר את הסוכר, השמן, הפלפל השחור, המים והמלא. הרתיחו הכול.
  • בשלב השני, הורידו את האש ותוסיפו את קמח המצה. עליכם לערבב הכול עד שיתקבל הבצק.
  • בשלב השלישי, תצננו את הבצק, ותוסיפו ביצה אחרי ביצה.
  • בשלב הרביעי, תצרו עיגולים מהבצק כאשר הידיים שלכם רטובות, ותשרטטו בעזרת הסכין את צורת האיקס על חלקן העליון של הלחמניות.
  • בשלב האחרון, תאפו במשך כשלושים דקות, בחום תנור של כמאה ושמונים מעלות.

מה בדבר מתכונים לחג הפסח של שלושים מנות קובות?

מי אמר שבחג הפסח אי אפשר ליהנות מקובה אמתית? המאכל המסורתי הזה מלווה את כל העדות, ומוצג בתור סוויט דולי מתכונים. תעקבו אחרינו –

המצרכים אשר דרושים לבצק של שלושים מנות של קובה –

  • אחת וחצי כוסות של מים.
  • שתי כוסות מקמח מצה.
  • כפית אחת שטוחה של אבקת מרק עוף.
  • כוס אורז טחון בצורה דקה.
  • כפית מלח אחת.
  • כפית תערובת של פלפל שחור.

המצרכים אשר דרושים למלית של שלושים מנות של קובה –

  • שליש מכוס שמן לשם טיגון הבצל.
  • חצי קילוגרם בשר בקר טחון.
  • שני בצלים גדולים, קצוצים דק.
  • שתי כפיות של תערובת פלפל שחור.
  • כוס אחת של מים.
  • כפית גדושה של אבקת מרק עוף.
  • שתי כפיות של בהרט תוצרת בית, או לחלופין של סורי קנוי.
  • כפית אחת שטוחה של מלח.

תהליך הכנת הקובה –

  • להכנת המלית יש לבשל את הבשר ביחד עם המים ועם התבלינים בסיר, עד שנעשה אידוי כמעט מלא של המים. להכנת הבצק יש להניח כראוי את כל הפרודוקטים.
  • כעת, תטגנו את הבצל במחבת יחד עם שמן, עד שהוא יזהיב. להוסיף את הבצל לבשר ולבחוש היטב, ואז לצנן הכול.
  • עליכם לגלגל, למלא ולטגן – הוציאו כוס מים ביחד עם כפית שמן, להרטבה ולשימון הידיים. ואז תחצו את הבצק ותגלגלו הכול לכדי נקניק בקוטר שבין ארבעה לבין חמישה סנטימטרים. תפרסו את הנקניק לחתיכות של שישה סנטימטרים, ותגלגלו אותן לכדי כדורים. תצרו חור בכדור של הבצק. עליכם עכשיו לסובב סביב האצבע שלכם, עם לחיצות פנימיות בכיוון של הדפנות, עד אשר הבצק יעטוף את האצבע שלכם, בעודן ממש דקיקות. כעת, תמלאו את כדורי הבצק בתערובת על ידי כפית, ותסגרו הכול לקבלת צורה של טורפדו.
  • תחממו שמן לטיגון עמוק, ותתחילו לחמם את הקובות במשך כעשר דקות, עד שיתקבל גוון מוזהב עמוק.

קרדיט: freepik

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf