אחד מהדברים שאנשים רבים אוהבים הוא האזנה למוזיקה. קיים מגוון עצום של סגנונות מוזיקה שונים, החל ממוזיקה בסגנון פופ קצבי דרך מוזיקה רגועה כמו מוזיקה קלאסית ועד סגנון המוזיקה שאנו הישראלים אוהבים במיוחד – הסגנון המזרחי.
למוזיקה יש תכונות חיוביות רבות, לא משנה באיזה סגנון מוזיקה מדובר, המוזיקה תמיד מקושרת למצב רוח טוב, אווירה טובה והנאה. יש אנשים שנהנים לשמוע מוזיקה בכל רגע בשעות הפנאי שלהם עם אוזניות צמודות לאוזניים, כי כך הם לא מפספסים כל מילה, מקצב, צליל וטון. מצד שני, יש כאלו שאוהבים כאשר המוזיקה מנעימה את מהלך יומם ברקע – כאשר הם עובדים, נוהגים או אפילו מבשלים.
בכל אירוע או מקום שיש התכנסות של אנשים, תמיד תהיה מוזיקה שתלווה את כל ההתכנסות ותוסיף לאווירה בהתאם למקום, לאופי ההתכנסות ולאווירה. עובדה לכך היא שניתן לשמוע מוזיקה מתנגנת במקומות ציבוריים כמו מסעדות, חנויות אופנה, קניונים ואף בטרם תחילתה של הופעה או הצגה. בכדי לשלוט ביעילות ובמהירות בעוצמה ובמאפייני הצליל משתמשים במקומות אלו בקונסולת שליטה יעודית הנקראת מיקסר אמנים במקרים רבים מתוצרת -Behringer, שהפכה לשמו השני של ממשק השליטה הזה הידוע כ- מיקסר ברינגר .
מהו מיקסר אומנים
במקומות גדולים בהם יש מוזיקה בעוצמה גבוהה וחזקה, יש צורך בציוד הגברה מקצועי שיאפשר לשלוט על העוצמה ואיכות של הצלילים הנשמעים ברמקולים באמצעות מערכת הגברה מיוחדת השולטת בעוצמות ואיכויות הצליל. ניתן לעשות זאת באמצעות מכשיר מיוחד הנקרא מערבל אותות, או בשמו הנוסף מיקסר סאונד או מיקסר אומנים.
שמו של המכשיר מעיד בדיוק על המטרה שלו – ערבוב (מיקס) של הסאונד תפקידו העיקרי של מיקסר אומנים הוא ניתוב, סיכום ושינוי העוצמה של אותו קול או צליל המופקים בסופו של דבר מרמקולים גדולים הנמצאים בחללים גדולים כמו אולמות מופעים.
שימושים נפוצים עם מיקסר אומנים
במיקסר הסאונד יש מספר כניסות ויציאות המשתנה בהתאם לכל סוג מכשיר. בין המכשירים נפוצים בשימוש הם מיקסר ברינגר, מיקסר מידאס ועוד. כל אות וצליל שנקלט במיקסר מגיע לערוץ נפרד וכך מנותב ומושמע בהתאם לבחירה אישית של מפעיל המיקסר.
ניתן לראות מקומות שונים הנעזרים במיקסר האומנים כמו דיג'יי, אולפני הקלטות מקצועיים, שידורי רדיו, הופעות ומחזות חיות על הבמה וגם הופעות של זמרים ולהקות. השימוש עם מיקסר בהופעות חיות של זמרים שימושי במיוחד עבור איכות ההופעה, ניגון ושירה של הלהקה בלייב מול הקהל.
באמצעות חיבור מיוחד הקיים במיקסר, הם יכולים לשמוע בצורה טובה את כל הקולות והצלילים שנשמעים על הבמה, וכך לנתב באופן אישי לכל אמן הנמצא על הבמה את העוצמות הצליל והאותות הנדרשים לו. לדוגמה, זמר ששר בלייב על הבמה, יעדיף בעיקר לשמוע את עצמו שר ואת הקצב מסביב של כל הנגנים אך פחות את רקעי הרקע שיש מהקהל. נגן תופים יעדיף בעיקר לשמוע את עצמו מנגן ואת חברו שאחראי על הבס בלהקה – כיוון ששניהם שייכים לאותו סוג מקצב, כך שהצליל שאחד מנגן משפיעים על הצלילים שהשני מנגן.
מיקסר אמנים
תמונה מאתר היצרן – behringer