יין אדום – האם הוא בריא לנו?

יין אדום – האם הוא בריא לנו?

יין אדום הוא משקה בריא או לא? תלוי את מי שואלים.

יש הטוענים ששתייה של כוס יין אדום ליום מעניקה תרומה נכבדה לבריאותנו. מנגד יש הטוענים שזה סתם קשקוש שאין לזה כל מקור מבוסס.

מחקרים רבים נערכו על הנושא הזה של היין האדום כאשר בחלקם נבחנו סטטיסטיקות שונות בקרב התרבויות השונות שם הצריכה של היין הוא עניין קבוע ושגרתי.

מהם היתרונות הבריאותיים של היין?

ליין האדום יש יתרונות בריאותיים שמקושרים עם הכמות הגבוהה של נוגדי החמצון שמצויים בענבים המדובר הוא בקאטכין, אפיקטכין, ורסברטול ועוד.

נוגדי החמצון הללו תורמים במניעת מחלות לב, מניעת סרטן, מוריד נפיחות ואף מונעים את הסיכון היווצרות של קרישי דם. ממחקרים שערכו בקרב חיות מעבדה עולה כי נוגדי החמצון הללו נמצאו כמשפיעים על הגברת תוחלת החיים שלהם.

חשוב לציין כי במחקרים אלו קבלו חיות המעבדה מינון גבוה מאוד של נוגדי חמצון, הרבה יותר מהמינון אותו אפשר לקבל משתייה של כוס יין אדום. למעשה כדי להגיע לכמות האפקטיבית הזו נדרשים מספר בקבוקי יין ליום. ברור שזה לגמרי לא מומלץ. כך שאי אפשר לצפות לכל התוצאות המתוארות לעיל רק עם צריכה של יין אדום. מנגד, אי אפשר לזלזל בכך שביין האדום יש רכיבים טובים ומועילים לבריאות.

הפרדוקס הצרפתי

הצרפתים כידוע צורכים הרבה שומן רווי וכולסטרול. עם כל זה השכיחות של מחלות הלב בקרב הצרפתים היא נמוכה יחסית. המומחים מסבירים את התופעה בכך שהם נוהגים לשתות יין אדום שמעניק להם הגנה מפני התזונה עתירת השומנים.

אז כמה יין כדאי לשתות?

כמו בכל דבר, המינון הוא מילת המפתח. יש להקפיד על צריכה מתונה ולא להגזים לשום כיוון.

ההגדרה של צריכה מתונה היא שתייה של כוס או שניים של יין אדום ליום, והיא תורמת בהחלט לאדם ומשפיעה על הבריאות.

יש הטוענים שלא לשתות כמות כזו בכל יום אלא לעשות הפסקה של פעם או פעמיים בשבוע.

המחקרים עליהם אנחנו מתבססים מתייחסים לכמות הצריכה של האלכוהול. אדם ששותה עוד משקאות אלכוהוליים, הרי שהוא יגיע בסיכומו של דבר לצריכה גבוהה מידי.

מהם הסיכונים הכרוכים בשתיית יין בכמות מופרזת?

אז נכון שצריכה של יין אדום יבש אינה מזיקה והיא אפילו יעילה. אך שתייה מוגזמת עלולה להזיק ולהוביל לתוצאות הפוכות.

  • התמכרות לאלכוהול – אדם שמתמכר לצריכת אלכוהול מאבד מהר מאוד את השליטה על הכמויות ועלול להגיע לאלכוהוליזם.
  • שחמת הכבד – צריכה של מעל לשלושים גרם אלכוהול ליום מעלה את הסיכון למחלות כבד עד לרמה של שחמת הכבד הסופנית.
  • דיכאון – אדם שמכור לאלכוהול חשוף למצבי דיכאון.
  • סרטן – צריכה גבוהה של אלכוהול מגביר סיכון להתפתחות של סרטן בכבד, אזור חלל הפה, הגרון, הוושט ועוד.

אז תשתו, אבל במינון הגיוני. לחיים!

קרדיט: shutterstock

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf