רשת טיב טעם מציעה לקראת החורף מתכון להכנת צ'ולנט מעולה וטיפים לשמירה על קישקע שלם בצ'ולנט
אין חורף אמיתי בלי צ'ולנט, ואין צ'ולנט בלי קישקע – ארוכה ושלמה, עסיסית וטעימה. רשת הסופרמרקטים 'טיב טעם' , מציעה מתכון עסיסי לצ'ולנט וטיפים לשמירת הקישקע שלם. מתכון להכנת צ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם
חומרים:
- 2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות
- 15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
- 2 ראשי סלרי
- 200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
- 200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
- 200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
- 6 בצלים שלמים
- 2 ראשי שום מפורקים
- חצי זר פטרוזיליה קצוצה
- 4 ענפי טימין
- קישקע
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לתיבול
- 2 כפות רסק עגבניות
- מים כדי כיסוי
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות
למשך שעה ומורידים טמפ' ל 100 מעלות למשך לילה שלם. - טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם:
- חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
- כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
- יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך
טיפ שובב: בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה – הפתעה מובטחת!