איך להפוך את חווית המנגל למושלמת?

איך להפוך את חווית המנגל למושלמת?

אם אתם רוצים להפוך את חווית המנגל שלכם למושלמת בטח תשמחו לדעת שחשבנו עליכם. לפניכם 10 טיפים לצליית בשר (אנחנו קוראים להם עשרת הדיברות כי מבחינתנו הם לא פחות מקדושות) והסבר על דרגות הצלייה שישדרגו כל פיקניק.

אנחנו מזמינים אתכם להמשיך לקרוא ולגלות שאפשר גם אחרת ובעיקר טוב יותר גם במנגל. אז מוכנים לנפנף את כל מה שידעתם עד עכשיו ולהתחיל להינות ובגדול?

עשרת הדיברות להכנת בשר מושלם

  1. רכשו אך ורק בשר שנפרס מתוך נתח שלם ע"י הקצב
  2. במידה והקפאתם את הבשר עד המנגל הפשירו אותו בהדרגה ובאיטיות (מקסימום 6 ימים במקרר). אנחנו כמובן ממליצים לא להקפיא כלל אבל אם אין ברירה אפשר גם ככה. במידה ואתם רוכשים בשר קפוא – וודאו שהוא עבר תהליך של יישון כדי שיהיה אוורירי וייחשף לחום באופן איכותי, כלומר בלי לפגוע בדרגת הצלייה הנדרשת.
  3. הקפידו שרשת המנגל צוברת חום במהלך הצלייה ולא מאבדת אותו לאוויר. אנחנו גילינו שהדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא פשוט לרכוש רשת מנגל מברזל עבה
  4. הקפידו על מרחק רבוע בין הרשת לגחלים או לכל מקור חום אחר. מניסיון אישי רב שנים אנחנו ממליצים שמרחק זה יהיה לפחות 10 ס"מ
  5. הדליקו את הגחלים לפני הנחת הנתחים על הגריל והוסיפו גחלים רק במידת הצורך
  6. הוסיפו תיבול רק לאחר שהבשר נצרב משני צדדיו וטיפ בונוס – התיבול הכי טעים הוא מלח גס ופלפל שחור ואנחנו חושבים שכאן "כל המוסיף גורע".
  7. אל תחתכו את הבשר תוך כדי הצלייה (למשל כדי לבדוק את מידת הצלייה) מסיבה אחת – חתוך הבשר גורם לאיבוד העסיסיות שלו וחבל…
  8. בחרו בגחלים כמה שיותר גדולים כי פה הגודל בהחלט קובע את האיכות. אנחנו ממליצים לא לרכוש גחלים שכוללים חומרי הדלקה מסיבה אחת – לדעתנו הם גורמים לטעם לוואי בבשר וגם כאן חבל…
  9. אם הגחלים נדלקות בזמן הנחת הבשר עליהן אל תכבו אותן עם מים. אם תעשו זאת אתם מסתכנים בבשר מבושל (ולא צלוי) עם טעם לוואי של פיח .
  10. אל תגישו בשר שלא נחשף לחום מינימלי של 60 מעלות צלסיוס לפחות

דרגות צלייה

אולי תופתעו לדעת אבל לבשר צלוי 5 דרגות אפשריות :

  1. רר – בדרגת צלייה זו 5% מהבשר צלוי
  2. מדיום רר – בדרגת צלייה זו 15% מהבשר צלוי
  3. מדיום – בדרגה זו 25% צלוי
  4. מדיום וול – בדרגה זו 35% מהבשר צלוי
  5. וול דאן – בדרגה זו 50% מהבשר צלוי

הולכים לאיבוד?

אנחנו חושבים שההסברים שלנו מעולים למרות שאנחנו לא אובייקטיביים, אבל אם יש לכם שאלות בתחום כדאי שתפנו למומחים לבשר. למעבר לאתר חנות ליחצו כאן  https://www.zalman-meat.co.il/

צילום ICLIPART

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf