אהבה מביס ראשון: מתכון להכנת צמת קפרזה

אהבה מביס ראשון: מתכון להכנת צמת קפרזה

יום האהבה, טו באב, יערך השנה ב- 27.7 ועמו ההכנות לדייט המיוחד או לארוחת ערב רומנטית… המותג מאסטר שף מציע מתכון למנה יפה, טעימה ורומנטית: צמת קפרזה – מאפה בצק עלים עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, עגבניות ובזיליקום.

חומרים ל-6 מנות

  • 500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
  • 2 כדורי מוצרלה פרוסים
  • 10 עלי בזיליקום
  • ביצה טרופה להברשה

לרוטב עגבניות

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
  • 2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.
  2. פורסים את הבצק על משטח עבודה. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות ומניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבניה, בזיליקום וכך הלאה.
  3. חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית ומניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.
  4. מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מברישים את הצמה בביצה.
  7. אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.

תתכוננו להתאהב…

צילום: אפיק גבאי

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

rgf
rgf